Jouluostokset voi jo onnistua euroissa

Money
Tallinnassa Raatihuoneen torilla ostoksia tehneet vieraat onnistuivat päähineet maksaa jo euroina.

Myyjä suostui 250 kruunua maksanut karvalakkia vastaan ottamaan16 euroa. Vaikka Virossa on tällä hetkellä ainoa laillinen maksuväline kruunua, voidaan kauppiaan oman sopimuksen mukaisesti maksaa myös muilla valuutoilla. Tämä on siis laillista jo nyt.

Ostaja ei voi kuitenkaan vaatia euron hyväksymistä - kaikki riippuu myyjästä.

Sopimusvapauden periaatteen mukaisesti kaupan osapuolet voivat kuitenkin vapaasti valita liiketoimen maksuvelvollisuus valuutan. Näin lukee mm Viron Pankin verkkosivuilla.

Toimitukselta: yleisesti Tallinnassa jopa syrjäisemmissä pikku kaupoissa on Euron vaihtaminen tavaroiksi onnistunut kunhan asiakassuhde on riittävän pitkälle kehittynyt ja luottamusta löytyy yhteisesti. Vaihtokurssi on tietysti aina neuvottelukysymys.

Uutisen toi E24.ee

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply